Υαλοπίνακες. Είδη και εφαρμογές για ολοκληρωμένα κουφώματα.

Οι υαλοπίνακες καταλαμβάνουν την μεγαλύτερη επιφάνεια ενός κουφώματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υαλοπινάκων που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου και τις ανάγκες του πελάτη.

Η Θερμοπλαστική κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα υαλοπινάκων κάθε τύπου, με στόχο να καλύψει το σύνολο των κατασκευαστικών απαιτήσεων αλλά και των αρχιτεκτονικών εφαρμογών, βελτιώνοντας την όψη και την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων.

Ζούμε σε μία ηλιόλουστη χώρα με μεσογειακό κλίμα, και συνήθως εκμεταλλευόμαστε το άπλετο φως που όχι μόνο αντιλαμβανόμαστε οπτικά, αλλά και θερμικά.

Η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιθυμητή και ανεπιθύμητη. Επιθυμητή είναι όταν αναζητούμε την ηλιακή ζεστασιά και τη φυσική θέρμανση του χώρου μας. Αντίθετα, γίνεται ανεπιθύμητη όταν εισέρχεται σε υπερμεγέθη βαθμό, επηρεάζοντας ουσιαστικά την θερμοκρασία του χώρου, ενώ είναι δυνατόν να προκαλέσει βλαβερές συνέπειες, αλλά και ξεθώριασμα του χρώματος των αντικειμένων που εκτίθενται στον ήλιο.

Για τον έλεγχο της Ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται από τα κουφώματα, στην Θερμοπλαστική παράγουμε ενεργειακούς υαλοπίνακες:

Α. solar more

Πρόκειται για επίστρωση από διαφανές μέταλλο που καλύπτει τη μη προσβάσιμη επιφάνεια του υαλοπίνακα που τοποθετείται προς τον εξωτερικό χώρο. Οι υαλοπίνακες τεχνολογίας solar more, ελέγχουν αποτελεσματικά την ηλιακή θερμότητα, καθώς αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία και επιτρέπουν στη θερμαντική δύναμη του ήλιου και στο φως να εισέρχονται ανεμπόδιστα στον χώρο.

Έτσι, συμβάλλουν στη διατήρηση της επιθυμητής εσωτερικής θερμοκρασίας, με πολύ μικρότερη δαπάνη για θέρμανση ή δροσισμό, χειμώνα-καλοκαίρι.

Χρησιμοποιούνται σε θερμά κλίματα και σε προσανατολισμούς κτηρίων με έντονη ηλιοφάνεια (εκτός βορρά), λόγω της αντιηλιακής μεμβράνης η οποία εμποδίζει τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου UV.

«Το πλάνο 4 εποχών – 4 seasons plan»

Η Θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή καθώς η θερμοπροστασία που προσφέρουν οι solar more ενεργειακοί υαλοπίνακες εμποδίζει τη ζέστη του ήλιου να εισέλθει στο εσωτερικό, διατηρώντας το επιθυμητό δροσερό κλίμα το καλοκαίρι.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των κρύων σημείων που δημιουργούνται από τις εκτεθειμένες επιφάνειες, εφαρμόζοντας στρώματα θερμοπροστασίας και σταματώντας κάθε απώλεια θερμότητας ή την είσοδο κρύου αέρα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Β. Low e – Μαλακή Επίστρωση – χαμηλής θερμικής εκπομπής

Όλα τα σώματα απορροφούν και εκπέμπουν θερμότητα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους υαλοπίνακες. Με την επίστρωση Low e επιτυγχάνουμε την μείωση της απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας, λόγω αντανάκλασης, και επιτυγχάνουμε την χαμηλή θερμική εκπομπή του υαλοπίνακα.

Ουσιαστικά, με τους ενεργειακούς υαλοπίνακες τεχνολογίας Low e, καθώς δε δεσμεύουν θερμότητα και είναι μονωμένοι, κατά τους χειμερινούς μήνες εγκλωβίζουμε την ζέστη στον εσωτερικό χώρο, ενώ το καλοκαίρι αποτρέπουμε την θερμότητα να εισχωρήσει εντός του κτηρίου.

Οι ιδιότητές τους συμπληρώνονται από την ανάκλαση, που αποτρέπει ουσιαστικά την επανεκπομπή της απορροφηθείσας υπέρυθρης ακτινοβολίας (IR) του ηλίου.

Στις περιπτώσεις τριπλού υαλοπίνακα, οι επιστρώσεις solar more & Low e συνδυάζονται, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα με την μικρότερη δυνατή θερμοπερατότητα Ug.

Πέρα από τις κατηγορίες ενεργειακών υαλοπινάκων, η Θερμοπλαστική προσφέρει μία ευρεία επιλογή διαφορετικών δομών.

Συγκεκριμένα, οι Triplex Υαλοπίνακες αποτελούν την ενισχυμένη πρόταση προστασίας και ασφάλειας. Αποτελούνται από δύο ή πολλαπλά φύλλα γυαλιού, τα οποία ενώνονται κάτω από υψηλή πίεση και θερμοκρασία με εσωτερικές στρώσεις συνθετικών μεμβρανών.

Η ειδική πολυεπίπεδη κατασκευή προσδίδει στο τελικό προϊόν τις ιδιότητες εκείνες που το καθιστούν ιδανικό, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου τοποθέτησής του.

Ηχομονωτική Δομή
Πρόκειται για υαλοπίνακα triplex δομής με την ενδιάμεση προσθήκη Ηχομονωτικής μεμβράνης.

Θωρακίζει τον χώρο σας από την ανεπιθύμητη ηχορύπανση προσφέροντας απαράμιλλη ηχομόνωση.

Η εξαιρετική απορροφητικότητα του συνθετικού υλικού δημιουργεί μια ασπίδα απέναντι στα ηχητικά κύματα, εμποδίζοντας τη διέλευσή τους και εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς εξωτερικές ενοχλήσεις.

Αντιθραυσματική δομή (Αντιδιαρρηκτικός)
Οι εσωτερικές στρώσεις μεμβρανών αυξάνουν την αντοχή του υαλοπίνακα διασφαλίζοντας τη δομή του γυαλιού ακόμη και σε περίπτωση θραύσης. Το σπασμένο τζάμι παραμένει στη θέση του χωρίς να διασκορπίζεται σε θραύσματα. Έτσι, προστατεύει από πιθανούς τραυματισμούς, ενώ παράλληλα ενισχύει το επίπεδο ασφαλείας του κουφώματος.

Αλεξίσφαιρη δομή
Οι αλεξίσφαιροι triplex υαλοπίνακες, κατασκευάζονται σε συνθήκες ιδιαίτερα υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας και αποτελούν την απόλυτη πρόταση προστασίας και ασφάλειας.

Διαμορφώνονται σε διάφορα χρώματα ενώ μπορούν να προστεθούν ενεργειακές και θερμομονωτικές ιδιότητες, χάρη στις πολλαπλές στρώσεις PVB.

Δομή ανεμοπροστασίας
Η αντοχή των tiplex υαλοπινάκων μπορεί να προστατέψει τον χώρο σας από υψηλής ταχύτητας ριπές ανέμου. Εφαρμόζοντας τα κατάλληλα υλικά ενίσχυσης επιτυγχάνεται αντικυκλωνική προστασία.

Επισκληρυσμένοι Υαλοπίνακες – Tempered
Οι υαλοπίνακες της κατηγορία αυτής, ουσιαστικά είναι συμβατικοί υαλοπίνακες οι οποίοι υπόκεινται σε θερμικές διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί επισκλήρυνση των εξωτερικών τους επιφανειών. Κατά την θερμική διαδικασία, οι υαλοπίνακες ψήνονται σε ειδικό κλίβανο και εν συνεχεία ψύχονται προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα επισκλήρυνσης.

Τα επισκληρυσμένα τζάμια, επιδέχονται ενεργειακής επίστρωσης και μπορούν να γίνουν είτε διπλά, είτε τριπλά, ενώ σε περίπτωση θραύσης θρυμματίζονται, αποτρέποντας ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Η χρήση τους συνίσταται σε περιπτώσεις που θέλουμε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες ανοίγματος (με μικρό βάρος ανά τετραγωνική επιφάνεια) με επαυξημένη ασφάλεια και αντοχή.

Ειδικοί Υαλοπίνακες
Βρισκόμενοι συνεχώς μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρουμε λύσεις ακόμη και για τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Οι ανακλαστικοί, οι αυτοκαθαριζόμενοι και υδρόφοβοι, καθώς και οι υαλοπίνακες διαβαθμισμένης φωτοδιαπερατότητας, συγκαταλέγονται στις πλήρως εξειδικευμένες προτάσεις τις εταιρείας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Η Θερμοπλαστική, πέρα από τους προηγμένους υαλοπίνακες που παράγει, στην ολοκληρωμένη και πλήρως εκσυγχρονισμένη μονάδα παραγωγής, συνοδεύει όλους τους ενεργειακούς υαλοπίνακες με αέριο Argon.

Το αέριο Argon αποτελεί καινοτόμο εφαρμογή στον τομέα της θερμομόνωσης, αυξάνοντας τις ιδιότητες θερμοδιαπερατότητας του διπλού solar more ενεργειακού υαλοπίνακα κατά 25%.

Για τη βελτίωση του συντελεστή Uw στο μέγιστο, η εταιρεία χρησιμοποιεί διάκενα Thermix warm edge, μειώνοντας πρακτικά το ενεργειακό κόστος του κτηρίου και αναβαθμίζοντας το κλίμα του εσωτερικού χώρου.

Καθορίζοντας την ποιότητα.