Πώς παίρνω μέτρα για προσφορά κουφωμάτων

Η επιλογή κουφωμάτων για το ακίνητό μας, είτε πρόκειται για νεόδμητο είτε για παλαιότερο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση καθώς επηρεάζεται από πολλές διαφορετικές παραμέτρους. Μία από αυτές είναι σίγουρα το κόστος, που με τη σειρά του επηρεάζεται και αυτό από διάφορες παραμέτρους!

Για να είσαστε σίγουροι ότι η προσφορά που θα πάρετε στα χέρια σας ανταποκρίνεται στο τελικό κόστος, σας έχουμε κάποια «μυστικά» για να… λάβετε τα μέτρα σας!

Σωστή μέτρηση

Τα κουφώματα καταλαμβάνουν χώρο από το αρχικό άνοιγμα του τοίχου αλλά και από τον εσωτερικό ή/και εξωτερικό χώρο του κτηρίου. Για να μετρήσετε σωστά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Μετρήστε το άνοιγμα της επιφάνειας, πλάτος και ύψος, κατά προτίμηση σε χιλιοστά.
Μετρήστε το πάχος του τοίχου όπου θα τοποθετηθεί το κούφωμα.
Καταγράψτε τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχετε για κάθε κούφωμα, αν για παράδειγμα θα συνοδεύεται από σήτα, ρολό, παντζούρι κ.λπ. Αν πρόκειται μάλιστα για ρολό, καταγράψτε επίσης και τον τρόπο που θέλετε να ανοιγοκλείνει (π.χ. μανιβέλα, ιμάντας, ηλεκτρικό) καθώς η συγκεκριμένη επιλογή επηρεάζει σημαντικά το τελικό κόστος.
Και μην ξεχάσετε να ξεκινήσετε να καταγράφετε τα μέτρα από την κεντρική είσοδο του σπιτιού και να συνεχίσετε δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα ώστε να είστε σίγουροι ότι συμπεριλάβατε στις μετρήσεις σας όλα τα ανοίγματα.

Υπάρχουν κάποια ακόμα «προληπτικά» μέτρα που μπορείτε να πάρετε πριν επισκεφθείτε κάποια έκθεση προϊόντων και ζητήσετε προσφορά, όπως τα παρακάτω:

Συνθετικό ή αλουμίνιο;

Οι δύο αυτοί τύποι κουφωμάτων έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής προσφοράς. Γι΄αυτό, καλό θα ήταν να έχετε κι εσείς στο μυαλό σας μια ιδέα για τα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού ώστε να έχετε καταλήξει ποιός τύπος ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σας. Διαβάστε εδώ για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και σκεφτείτε ποιες ανάγκες έχει το δικό σας ακίνητο (π.χ. ιδανική θερμομόνωση ή ιδανική αισθητική;) πριν κάνετε την τελική επιλογή.

Χρώμα

Αν οι χρωματικές επιλογές είναι ψηλά στις προτεραιότητές σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συνθετικά κουφώματα έχουν πιο περιορισμένη χρωματική γκάμα από αυτά του αλουμινίου.

Τυπολογία κουφωμάτων

Σκεφτείτε από πριν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε χώρου ώστε να δείτε τι είναι αυτό που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα σε σχέση με τον τύπο των κουφωμάτων. Είναι ο χώρος μικρός ή μεγάλος; Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα προτιμήσετε συρόμενο και όχι ανοιγόμενο κούφωμα. Στην αγορά θα βρείτε ακόμα επάλληλα, φυσούνες, περιστρεφόμενα και Συρόμενα-Ανακλινόμενα PASK κουφώματα, ικανά να καλύψουν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση.

Υαλοπίνακες

Αναλογιστείτε πριν από την επίσκεψή σας, την επένδυση σε υαλοπίνακες και προτιμήστε τους ενεργειακούς. Στη Θερμοπλαστική θα ανακαλύψετε μια πληθώρα επιλογών, από υαλοπίνακες με ακουστική μεμβράνη για μέγιστη ηχομόνωση ή με triplex αντιθραυσματική δομή για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Έχοντας καταγράψει τόσο τα μέτρα όσο και τις ανάγκες που έχει το ακίνητό σας και κάνοντας μια “mini online” έρευνα για να πάρετε μια ιδέα από τις λύσεις και τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα τους, είστε έτοιμοι να αναζητήσετε τα καταλληλότερα κουφώματα και να πάρετε την σωστή προσφορά.

Στην Θερμοπλαστική μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα πιο ποιοτικά και value-for-money κουφώματα που ταιριάζουν στα δικά σας μέτρα.

_Καθορίζοντας_την_ποιότητα_